Csak erős idegzetűeknek! A kutatók is elképedtek! Kiderült, mi vár ránk a halál után!

Egyre több bizonyíték van arra, hogy a szívmegállással nem ér véget azonnal az élet. Fény derült rá, mi zajlik le testünkben.

A tudósok bizonyítékot találtak arra, hogy az emberi öntudat nem azonnal huny ki a szív leállása után. És most már az is körvonalazódni látszik, hogy mi történik a testtel és az aggyal pillanatokkal azután, hogy leáll a szív működése – írja az Origo.

Az elmúlt időszakban végzett állatkísérletek meglepő dolgot mutattak ki: a halál beálltának perceiben az agyi aktivitás ugrásszerűen megnőtt. Ez is azt a feltételezést támasztja alá, hogy a betegek a szív megállása után valamilyen szinten tudatában vannak annak, mi történik körülöttük, és erről újraélesztésük után részletesen be is tudtak számolni.

Ezek a történetek nem agyszülemények vagy hazugságok, a közreműködő orvosok minden esetben megerősítették a betegek által elmondottakat. A szakemberek hozzátették, maguk is meglepődtek  ezen, hiszen a pácienseik technikailag halottak voltak, így nem lett volna szabad, hogy részletesen emlékezzenek a mellettük zajló eseményekre.

loading...

A kutatók szerint a témában készült filmekkel ellentétben, a halál és újraélesztés után az embernek nem lesznek „szuperképességei”, bár az kétségtelen, hogy a személyiség jelentős változáson mehet keresztül: rengeteget hallani pozitív változásokról, például sokkal önzetlenebbé, segítőkészebbé válhatnak az ilyenfajta élményen átesett emberek.

forrás: ripost.hu

loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations