Magyar sérültje is van a barcelonai terrortámadásnak! Kemény magyarországi reakció!

Egészen ma reggelig azt lehetett tudni, hogy nincs magyar áldozata a terror éjszakájának Spanyolországban.

A külgazdasági és külügyminisztérium sajtótájékoztatót tartott a barcelonai merénylettel kapcsolatban, ahol Magyar Levente államtitkár beszélt a részletekről.

“A jelenleg rendelkezésre álló spanyol közlések alapján 13 halottról tudunk” – mondta Magyar, hozzátéve, hogy több mint 100 ember megsérült.

A halálos áldozatok között nincsenek magyarok, egyetlen hölgy sérült meg, aki rövid ellátás után elhagyhatta a kórházat.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a barcelonai főkonzulátuson jelentkezhetnek azok, akiknek segítségre van szüksége.

loading...
A konzulátus telefonszáma: +34 629 745 593

 

Magyar Levente megjegyezte, hogy ha eddig még bárkinek kételye lett volna a korlátlan bevándorlás és az európai terrorveszély közötti összefüggésről, annak a jelenlegi terrortámadás bizonyítékot szolgáltat arra, hogy igenis van közvetlen kapcsolat a két jelenség között.

Az államtitkár szerint nagyon kevesen vannak Európában, akik cselekvéssel reagáltak az újabb támadás hírére.

“Némely vezetők elfogadják, hogy terrorveszélyben kell élni” – mondta.

“Magyarország kész folytatni azon politikáját, amely a hasonló esetek megelőzésére koncentrál. Magyarország kész velük dolgozni, anyagi erőforrásokat mozgósítani, hogy közösen lépjünk fel ezen események megelőzése végett” – mondta Magyar Levente.

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy kész csoda, hogy egy magyar sem sérült meg komolyabban, ugyanis jelenleg 3000 magyarról tud a minisztérium, akik épp ott tartózkodnak.

forrás: 888.hu

loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations