Nagyon figyeljen oda! Vegyszerrel kezelt étel került a magyar üzletek polcaira!

Olcsó, Perdix márkájú csirkemáj került több magyar áruházlánc üzleteibe is.

A Brazíliából származó termékeknek azonban nem csak az ára gyanús – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak nyilatkozott Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács igazgatója, aki szerint az Auchan és a Tesco üzleteiben kapható termékekkel más gond is van. Európában ugyanis jellemzően a levegő áramoltatásával hűtik a húst, a braziloknál viszont alacsony hőmérsékletű vízbe mártják. Ebben a folyadékban pedig Európában nem megengedett vegyszerek gátolják meg a baktériumok elszaporodását.

A relatív olcsóságra az is magyarázat, hogy nálunk sokkal szigorúbbak az állategészségügyi és állatjóléti előírások is, ezeknek a betartása további plusz költségeket ró a tenyésztőkre.

loading...

„Ezekben az országokban a termelés körülményeinek szabályozása nem túl feszes. Így aztán mindig fölvetődnek kételyek azzal kapcsolatban, pontosan mit tartalmazhatnak a termékek” – mondta Csorbai Attila, aki nem tud arról, hogy bármilyen élelmiszer-biztonsági probléma felmerült volna a termékekkel kapcsolatban.

Az utóbbi időben azonban sok szállítmányt fordítottak vissza az angol, holland, német kikötőkből Brazíliába – tette hozzá.

forrás: faktor.hu

loading...

Kövess minket a Facebookon!

DART Creations